Logo lissernieuws.nl
<p>Lekker op Weg helpt automobilisten zuiniger te rijden.</p>

Lekker op Weg helpt automobilisten zuiniger te rijden.

(Foto: pr)

Zo bespaar je eenvoudig op brandstofkosten

In regio Noord en Midden is de herfstvakantie een feit en komende week is regio Zuid aan de beurt. Dan trekken veel ouders met kinderen er met de auto op uit. Met de huidige brandstofprijzen zijn dat best dure ritjes. Maar door zuiniger te rijden kunnen automobilisten geld besparen. 

Comfortabel rijden en besparen op brandstofkosten kan hand in hand gaan. Veel auto’s hebben hier namelijk handige in-carsystemen voor aan boord, zoals de cruise control en ECO-modus. Dat is fijn voor je portemonnee en voor het klimaat, want je stoot ook minder CO2 uit. Met de volgende tips bespaar je op brandstofkosten, rij je relaxter én ben je lekker op weg. 

1. Zet je cruisecontrol aan. 
De cruisecontrol helpt je om automatisch op constante snelheid te blijven rijden. Als je langere tijd veilig kan doorrijden, zet dan je cruisecontrol aan. Bijvoorbeeld op de snelweg. Met de cruisecontrol rij je tot 10 procent zuiniger.

2. Rij in de ECO-modus.
De ECO-modus zorgt ervoor dat de motor én de stroomverbruikende systemen, zoals de airco, zo zuinig mogelijk werken. Hierdoor kan je per liter brandstof de meeste kilometers afleggen. In de ECO-modus rij je tot wel 10 procent zuiniger.

3. Controleer of het start-stopsysteem aanstaat.
Het start-stopsysteem schakelt de motor uit zodra de auto stilstaat. Bij een schakelauto als je de auto in z’n vrij zet, bij een automaat als je het rempedaal indrukt. Bij de meeste auto’s staat het start-stopsysteem automatisch aan. Je kan er maar liefst 15 procent zuiniger door rijden in de stad.

4. Let op de schakelindicator.
De schakelindicator laat zien wanneer je het best kan schakelen om zo zuinig mogelijk te rijden. De schakelindicator staat altijd aan. Op het dashboard zie je wanneer je het beste naar een hogere of lagere versnelling kunt schakelen. Hiermee bespaar je tot 10 procent.

Lekker op weg
Kijk voor meer informatie over brandstofbesparend rijden op Lekkeropweg.nu. De komende maanden gaan ‘Lekker op Weg’ teams het land door om automobilisten te helpen zuiniger te rijden. Ook controleren zij gratis je bandenspanning en geven je banden lucht als dit nodig is. Hou de lokale media in de gaten. Zo weet jij wanneer er een team bij jou in de buurt is. 

Tips voor een duurzamer leven
Door zuiniger te rijden wordt de CO2-uitstoot verminderd. Dit draagt bij aan een beter klimaat. Meer tips en informatie om klimaatbewust te leven zijn te vinden op Iedereendoetwat.nl

Meer berichten