Logo lissernieuws.nl
<p>De vrijwilligers zijn bij Keukenhof goed in het zonnetje gezet.&nbsp;</p>

De vrijwilligers zijn bij Keukenhof goed in het zonnetje gezet. 

(Foto: Jan Sibie)
Vrijwilligers

Vrijwilligers, steunpilaren van de moderne maatschappij

“Als onze hoop op het maken van een betere en veiligere wereld meer moet worden dan wishful thinking, dan zullen we de inzet van vrijwilligers meer dan ooit nodig hebben,” aldus Kofi Annan, oud-secretaris-generaal van de Verenigde Naties. In een wereld waar het eigenbelang van het individu steeds meer voorop komt te staan, is het werk van vrijwilligers zowel steeds meer nodig als steeds minder vanzelfsprekend. Het is goed dat mensen die een stap naar voren doen en als vrijwilliger aan de gang gaan, in het zonnetje worden gezet. Dat gebeurde vrijdagavond 24 juni in Keukenhof, dat sinds vorig jaar sponsor is van de vrijwilligersprijzen. Burgemeester Spruit, Bart Siemerink van Keukenhof en wethouder Jolanda Langeveld reikten de prijzen uit. 

Door Jan Sibie

De individuele prijs, een cheque van € 500 ging naar Piet van Rijnberk voor onder meer zijn vele werk bij atletiekvereniging De Spartaan, maar ook voor het vrijwilligerswerk dat hij elders heeft verricht. Zoals chauffeur voor de bus van Berkhout, Rustoord en Activite. Ook is hij tien jaar penningmeester van de Zonnebloem geweest. Piet had op deze locatie mooi de gelegenheid om te wijzen op de hulp die De Spartaan van Keukenhof kreeg bij de ambtenarenloop op het terrein van het bloemenpark, één dag voor de opening van Keukenhof.  
De nummer twee werd Sigrid Kunnen van de Stichting Puntenburg die een cheque van € 250,- voor de stichting in ontvangst mocht nemen. Zij is betrokken bij het paardrijden voor kinderen met een handicap. Moeilijk werk, dat veel van zowel mensen als de speciaal getrainde paarden vraagt.
De derde prijs is verdeeld tussen Erik Plantenberg voor zijn werk bij Roeivereniging Iris en Ingrid de Haan voor haar inzet bij de aangepaste zwemlessen voor kinderen met een beperking van Stichting de Zevensprong. Zij kregen beiden een cheque van € 100.

Jeugdprijs
Giovanni Cozijn nam de Jeugdprijs, een naar eigen inzicht te besteden VVV-bon én een cheque van € 250,- voor De Spartaan, mee naar huis. Hij is trainer van de jeugd en daarnaast coördinator van nevenactiviteiten. Atletiek inspireerde hem nu eenmaal meer dan zijn rekenlessen.

Groepsprijzen
De groepsprijs ging naar de vrijwilligers van Stichting Vluchtelingenwerk dat zeker op dit moment heel relevant is. Zij kregen € 500 om te besteden aan de intensieve begeleiding van statushouders die een plek zoeken in de Nederlandse samenleving.
De tweede groepsprijs van € 250 was voor de vrijwilligers van NME De Groene Bol voor hun voorlichtend werk voor met name scholen. En het inmiddels niet meer uit Lisse weg te denken dagbestedingscentrum Langeveldshof voor kwetsbare mensen heeft € 100 ontvangen ter aanmoediging.
De vrijwilligersprijzen worden jaarlijks toegekend aan mensen die zich langdurig voor de gemeenschap hebben ingezet. Ze worden voorgedragen door inwoners van Lisse. Wilt u ook vrijwilligerswerk gaan doen? Zet de stap! Wie weet wordt u dan een keer in het zonnetje gezet.

Meer berichten