Afbeelding
Foto: pr

Nieuw project van Present Bollenstreek: sociaal tuinieren

Algemeen

Present Bollenstreek organiseert op zaterdag 3 september in Noordwijk een sociaal-tuinierendag. Dit betekent dat we met vrijwilligers tuinen gaan opknappen bij ouderen en kwetsbare mensen die dat om allerlei redenen zelf niet (meer) kunnen en een beperkt sociaal netwerk hebben.

Een aantal op te knappen tuinen wordt op 3 september door vrijwilligers omgetoverd tot prachtige groene en kleurige ruimtes. Gesteund door gemeente Noordwijk en met medewerking van Woningstichting Stek en Welzijn Noordwijk willen we verbinding en samen duurzaam actief zijn stimuleren in je eigen wijk. Een project om eenzaamheid te verminderen, op een manier die ook goed is voor het milieu: dat is sociaal tuinieren!
Dit project vindt plaats op zaterdag 3 september in Noordwijk. We starten met koffie en wat lekkers en zorgen ook voor een broodje tijdens de lunch. Gereedschap, een plan van aanpak voor de betreffende tuin en begeleiding van een tuinontwerper is uiteraard geregeld. Wil je meehelpen als vrijwilliger die dag? Dan horen wij graag van je! Neem contact met ons op via info@presentbollenstreek.nl.
De aftrap is weliswaar in Noordwijk, maar Present Bollenstreek hoopt dit mooie initiatief ook te kunnen en mogen gaan uitrollen in de andere Bollenstreekgemeenten.

Uit de krant