Feest bij de Brandweer Lisse: 200-jarig bestaan vieren met een open dag.
Feest bij de Brandweer Lisse: 200-jarig bestaan vieren met een open dag. Foto: paul termorshuizen

Open dag met defilé vanwege twee eeuwen brandweer in Lisse

Algemeen

Dit jaar bestaat de brandweer in Lisse 200 jaar. Een jubileum om groots te vieren. Diverse activiteiten zijn de afgelopen weken al georganiseerd door de vrijwilligers van deze jarige kazerne. Op 10 juni van 11.00 tot 16.00 uur staan de kazernedeuren open voor alle Lissers en andere vrienden. Een defilé van ronkende historische en moderne brandweervoertuigen rijdt ’s middags door het dorp. 

Nieuwe autoladder
Bij een verjaardag hoort een ‘cadeau’. Op deze dag neemt de kazerne officieel de nieuwe autoladder in gebruik. Het belooft een actieve open dag te worden. Vol demonstraties en mooie brandweerverhalen. Tijdens deze dag maakt men kennis met de mannen en vrouwen die 24/7 inzetbaar zijn om hun dorpsgenoten te helpen in geval van nood. En die graag hun passie voor dit vakgebied met de bezoeker wil delen.

Defilé 
200 jaar brandweer in beweging. Van 14.00 – 15.00 uur rijdt een fraaie stoet van historische en moderne brandweervoertuigen door Lisse. De brandweerkazerne is zowel het start- als het eindpunt van deze tocht. Aansluitend het defilé zijn de voertuigen te bezichtigen, hun bestuurders staan glimmend van trots klaar om de bezoekers alles over deze onverwoestbare geschiedenis op wielen te vertellen.

Veiligheid boven alles
In de ‘Brandveilig leven’-stand is volop aandacht voor het nut en vooral noodzaak van bijvoorbeeld rookmelders en het plaatsen van CO-melders. Leer de brandgevaren, die in een klein hoekje kunnen zitten, te vinden. Leerzaam voor oud en jong.

Jeugd heeft de toekomst
Bij een open dag horen uiteraard ook spelletjes en schminken. Maar voor de meisjes en jongens vanaf 12 jaar is een bezoek aan de stand van de Jeugdbrandweer zeker de moeite waard. De Jeugdbrandweer is al sinds jaar en dag de kweekvijver van onze brandweer. Voor sommigen een geweldige hobby, voor anderen is het de eerste stap in de brandweerwereld.

Oproep reünie 
Jaren van ervaring en verhalen komen samen tijdens de reünie. De uitnodigingen zijn inmiddels verstuurd, maar van een aantal oud-collega’s is het adres onbekend. Bent u een oud-collega en heeft u geen uitnodiging ontvangen? Meld u dan alsnog aan. Om de verhalen in beeld te kunnen brengen zijn foto’s van harte welkom. Van incidenten, personeelsuitjes en andere memorabele momenten. Heeft u misschien (digitale) foto’s die tijdens de reünie getoond mogen worden? Aanmelden en foto’s graag mailen naar: brwlisse200jaar@vrhm.nl.  

Tijd en locatie
Brandweerkazerne Lisse
Oranjelaan 77 te Lisse
10juni van 11.00 tot 16.00 uur

Uit de krant