Eerste solo-expositie van Carla Ruigrok | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl

Eerste solo-expositie van Carla Ruigrok

  Cultuur
Carla exposeert haar werk voor het eerst, bij huisartsenpraktijk Oranje-Nassau.
Carla exposeert haar werk voor het eerst, bij huisartsenpraktijk Oranje-Nassau. (Foto: pr)

KUNST • In huisartsenpraktijk Oranje-Nassau in Lisse is sinds 4 januari Carla Ruigroks eerste solo-expositie te bewonderen. Er hangen schilderijen gemaakt vanaf haar creatieve start in 2006 en er staan geboetseerde portretten en een enkel beeld gemaakt vanaf 2010. Carla is laat begonnen met tekenen, schilderen en boetseren, maar heel blij met dit ontdekte talent om met verf en klei vooral mensen vorm te geven.

"Vanaf het begin heb ik een voorkeur om portretten te schilderen en te boetseren. Mijn inspiratiebronnen zijn heel divers. Ik word bijvoorbeeld geraakt door een schilderij, zoals een zelfportret van Rembrandt op een expositie of door een krantenfoto van de troonrede van onze vorige koningin, Beatrix. Ook ben ik groot fan van Amy Winehouse en sommige foto's van haar worden uiteindelijk de basis voor een schilderij. Vaak gaat het om de blik in iemands ogen of de specifieke houding van de personen die ik op het doek wil vastleggen. Een ander deel van mijn schilderijen zijn live geschilderde portretten of schilderijen gebaseerd op zelfgemaakte foto's van situaties die mij raken. Zoals bijvoorbeeld de hondjes die op hun baas wachten of de oude vader met zijn dochter die genieten op een bankje in Gent", vertelt Carla.

De geboetseerde portretten zijn allemaal gemaakt op de Wackersacademie in Amsterdam of bij Pier-K in Hoofddorp, waar levende modellen geduldig urenlang stil zitten. Dat is ook de reden waarom de meeste koppen geen glimlachende, maar een wat chagrijnige, ontspannen gezichtsuitdrukking hebben.

Carla hoopt dat bezoekers blij worden van het bekijken van de tentoongestelde werkstukken. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de huisartsenpraktijk aan de Oranjelaan 96b te Lisse.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>