Minderbroederskoor Pax et Bonum treedt op in 't Huys Dever | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Binnenkort klinken onder meer Gregoriaanse gezangen van het Minderbroederskoor Pax et Bonum in 't Huys Dever.
Binnenkort klinken onder meer Gregoriaanse gezangen van het Minderbroederskoor Pax et Bonum in 't Huys Dever. (Foto: pixabay)

Minderbroederskoor Pax et Bonum treedt op in 't Huys Dever

  Cultuur

KOORZANG • Het Minderbroederskoor Pax et Bonum treedt vrijdag 12 april om 20.00 uur op in 't Huys Dever.

Het Minderbroederskoor Pax et Bonum is opgericht in 1994 en treed op in het Minderbroeders-klooster in Archeon. Het koor zingt op vrijwillige basis Gregoriaanse gezangen, pelgrimsliederen en kinderliedjes uit de middeleeuwen. De Latijnse woorden Pax et Bonum betekenen Vrede en het Goede. Ze verwijzen naar de afscheidsgroet van Sint Franciscus van Assisi. Het koor is gekleed als zijn volgelingen Anno Domini 1350. De bezoekers aan het klooster krijgen uitleg over de zang en over andere activiteiten die de kloosterlingen verrichten, zoals bier brouwen, kruidenteelt en iconografie. Op speciaal verzoek laat het koor zo nu en dan buiten het Archeon de gezangen horen. Zo ook in 't Huys Dever in Lisse.

In het voorprogramma maakt het koor een korte reis door de geschiedenis van de Gregoriaanse muziek. Zo wordt ook een uitstapje naar de bedevaartplaatsen Montserrat en Santiago de Compostella gemaakt. Het publiek mag meezingen tijdens het bezoek aan de Canciones (kinderliedjes) in het Moosburger Graduale.

In het hoofdprogramma wordt gezongen over het lijden van de Heer. Hierin staat de Gregoriaanse Johannes Passion centraal. Het lijdensverhaal wordt omringd door andere gezangen uit de Goede Week. De triomftocht van Palmzondag contrasteert sterk met het beeld van Jezus aan het kruis.

Kaarten voor dit concert zijn € 15,00 (inc. 2 consumpties), te bestellen via e-mail – kasteeldever@gmail.com of telefonisch op 0252-411430 (boodschap kan worden ingesproken). Het concert begint op 12 april om 20.00 uur in 't Huys Dever aan de Heereweg 349A in Lisse.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>