Nieuwe oogst van BIB | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Deze nieuwe leden van BIB exposeren in het gezondheidscentrum.
Deze nieuwe leden van BIB exposeren in het gezondheidscentrum. (Foto: pr)

Nieuwe oogst van BIB

  Cultuur

KUNST • In Gezondheidscentrum Oranje Nassau aan de Oranjelaan 96bis sinds 9 april de expositie te bewonderen van drie nieuwe leden van kunstenaarsvereniging Bollenstreek in Beeld, kortweg BIB.

Wie zijn deze nieuwe leden? We stellen ze hier aan de lezer voor.

Miranda Draijer heeft een beroepsachtergrond in de reclame en de mode en ontwikkelde in de avonduren haar kunstzinnige kwaliteiten. Vooral boetseren en keramisch vormen hebben haar passie en zij toont in deze expositie sculpturen van klei. In het schilderen heeft zij zich toegelegd op portret en modeltekenen en ook daarvan zijn de resultaten bij deze expositie te zien.

Beeldhouwer Vincent de Kievit is nog maar kort woonachtig in de Bollenstreek. Vincent is naar de Bollenstreek verhuisd vanwege het creatieve klimaat van de streek en de mogelijkheid om aan huis te werken en daar ook boetseerlessen te geven. Hij maakt bronzen beelden van mens en dier in opdracht, maar maakt ook vrij werk. Zijn werk laat zich typeren als realistisch figuratief met een eigen signatuur en emotie.

Sylvia Duits-Hofland is - na jarenlang te hebben geschilderd - overgestapt op fotografie. Middels een opleiding portretfotografie heeft zij zich vooral op het fotograferen van mensen gericht. Zij houdt ervan om iets toe te voegen aan een portret, iets van het persoonlijke of de interesse van de geportretteerde zichtbaar te maken. Op de expositie hangen daarom klassieke portretten, maar ook moderne foto's.

De expositie is drie maanden te bezichtigen van maandag tot vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Aanbevolen kijktijd: dagelijks tussen 10.30 en 12.00 uur. Op www.bibkunst.nl kunt u werk van deze kunstenaars vinden en tevens hun websites.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>