Nederland Leest bij de bibliotheek | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl

Nederland Leest bij de bibliotheek

  Cultuur
Foto: pr

In november duikt Bibliotheek Bollenstreek in duurzaamheid tijdens de jaarlijkse themamaand Nederland Leest. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde en diverse leefwereld te behouden voor de toekomst? Over dit onderwerp gaan bezoekers met elkaar in gesprek in bibliotheken door heel Nederland. Maar er gebeurt veel meer: de bieb organiseert activiteiten die op dit actuele gesprek aansluiten.

Tijdens Nederland Leest doet de bibliotheek aan leden een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel Winterbloei. Wil je meer weten over duurzaamheid, of wil je hier meer over lezen? Kom tijdens Nederland Leest naar de bibliotheek en ontvang het gratis geschenk. Word je deze maand lid van Bibliotheek Bollenstreek dan ontvang je ook nog eens een duurzame tas cadeau.

Dit actuele thema is uitstekend geschikt om uitgebreid te behandelen in de bibliotheek. Denk bijvoorbeeld aan het delen van duurzaamheidstips, de natuur in met de buitenbieb en het organiseren van leesclubs. Kortom: de bibliotheek is het hart van de campagne en een ideale plek om samen te komen, te lezen en aan de slag te gaan met duurzaamheid. Gedurende de maand november zijn er allerlei activiteiten in de Lisser bibliotheek aan de Koninginneweg 79a, maar ook in de andere Bollenstreek-verstigingen.

In Lisse is op 28 november van 20.00 tot 21.30 uur een lezing van Karen Kammeraat over duurzaam boodschappen doen. Duurzaam omgaan met beperkte grondstoffen is iets waar steeds meer mensen bij stil staan. Alleen hoe kun je met winkelen en boodschappen doen bijdragen aan een mooiere wereld? Via een succesvolle crowdfundingscampagne lanceerde auteur Karen Kammeraat onlangs de Gewoon Goed koopgids. Hierin laat ze zien dat het makkelijk e´n leuk is om op een verantwoorde manier je aankopen te doen. Toegang: leden 5 euro, niet-leden 7,50 euro.

Meer informatie en activiteiten vind je op de website www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>