Logo lissernieuws.nl
Anton Koster was een van de bekendste schilders van bollenvelden.
Anton Koster was een van de bekendste schilders van bollenvelden. (Foto: de zwarte tulp)

Opening pop-upgalerie Kleurenpracht aan Koninginneweg 4

  Cultuur

De Lisser wethouder Jeffrey van Haaster opent zaterdag 12 juni de pop-upgalerie KLEURENPRACHT aan de Koninginneweg 4 te Lisse. In deze galerie worden bijna 70 kunstwerken getoond van bloeiende bollenvelden. Deze kunstwerken zijn gemaakt en ingebracht naar aanleiding van de tentoonstelling Kleurenpracht die op dit museum in Museum de Zwarte Tulp loopt. In die tentoonstelling wordt getoond hoe vier kunstenaars vroeger en nu te werk gingen om de kleurenpracht van de Bollenstreek op doek over te brengen.

Het ís niet zo simpel om die kleurenpracht “te vangen”, maar ieder doet dat op eigen wijze. Museum de Zwarte Tulp wil met deze competitie iedereen uitdagen om het ook te gaan doen. De kleurige bollenvelden zijn er maar een beperkt aantal weken, maar een goed kunstwerk ‘b(l)oeit het hele jaar door’.

Stem op jouw favorieten
De kunstwerken zijn vanaf zaterdag 12 juni t/m 31 juli te bewonderen in de galerie. Bezoekers kunnen met een stemformulier aangeven welke 3 kunstwerken het meest aanspreken en de kleurenpracht van de streek zo treffend mogelijk weergeven. Op 25 juli sluit de stemming waarna op 31 juli bekendgemaakt wordt welke werken de competitie van KLEURENPRACHT ’21 hebben gewonnen. Voor de 3 meest gekozen werken zijn er geldprijzen beschikbaar van € 1000, € 750 en € 500.
De galerie is iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur geopend. Om beurten zullen de deelnemende kunstenaars ter plekke gaan werken en vertellen over hun eigen werk en het schilderen van bollenvelden.

Jaarlijks terugkerend evenement
Kleurenpracht ’21 is de eerste editie van een jaarlijks terugkerend evenement. Ook op deze manier wordt de streek blijvend onder de aandacht gebracht. Zoals een bezoeker van de Zwarte Tulp het onlangs uitdrukte: “Laten we eerlijk zijn: wij als Bollenstrekers zijn er aan gewend, maar het is hier in het voorjaar gewoon oneindig mooi!”
Naast deze galerie aan de Koninginneweg zijn er nog 2 galerieën aan de Kanaalstraat waar Bollenkunst te bewonderen is. Daar wordt door schilders aan het project “Giant Tulip Bulbs” gewerkt aan een ensemble van 80 manshoge tulpenbollen die als een lint door de hele Bollentreek zullen worden geplaatst. Alle activiteiten vinden hun oorsprong in Museum de Zwarte Tulp.

Meer berichten