Logo lissernieuws.nl
<p>De drie winnaars met hun schilderijen. Zij wonnen Kleurenpracht Junior &#39;21.</p>

De drie winnaars met hun schilderijen. Zij wonnen Kleurenpracht Junior '21.

(Foto: pr)
onderwijs

Kleurenpracht Junior ‘21 op De Lisbloem: dit zijn de winnaars!

  Cultuur

Op CBS De Lisbloem zijn afgelopen dinsdag de prijswinnaars bekendgemaakt van de competitie KLEURENPRACHT Junior ’21. Leerlingen van verschillende groepen hebben in de voorafgaande weken geprobeerd de voorjaarskleuren van de Bollenstreek in een schilderij te vangen. Annemarie Vels-Heijn, conservator van Museum de Zwarte Tulp, heeft de kunstwerken gejureerd.

De prijswinnaars zijn Femke Huizer uit groep 6, Sijmen Zandbergen uit groep 7 en Nova Hagenbeuk uit groep 8.
Mevrouw Vels Heijn was onder de indruk van alle kunstwerken: “Jullie hebben vooraf duidelijk een goede uitleg gekregen en die ook in praktijk gebracht. Echt goed!”

Monet
Monet, de grote Franse impressionist, verzuchtte ooit dat de kleurenrijkdom van de Bollenstreek “gekmakend” was. Het was ronduit een uitdaging om al die kleuren van zijn palet op het doek te krijgen. Tijdens een kort verblijf in de streek maakte hij 5 kunstwerken van bollenvelden.
Met hem hebben duizenden kunstenaars in allerlei verschillende stijlen en technieken de Bollenstreek in het voorjaar vastgelegd. Met de jaarlijks terugkerende competitie Kleurenpracht wil Museum De Zwarte Tulp kunstenaars uitdagen om Monet na te volgen en de kleurenrijkdom van de Bollenstreek op eigen wijze weer te geven.

Meer berichten