Logo lissernieuws.nl
Het Laurens Trio.
Het Laurens Trio. (Foto: pr)

Koetshuisconcerten gaan weer van start

  Cultuur

Nu de overheid de maatregelen heeft aangepast, is het weer mogelijk concerten in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof te organiseren. Op dinsdag 12 oktober treedt het Laurens Trio op, een ensemble dat gevormd wordt door drie jonge musici: violist Diederik van Wassenaar, celliste Belén Mendez Valledor en pianiste Lieselotte van Tol.

Het Laurens Trio speelt het Piano Trio no. 4 (‘Gassenhauer-Trio’) van Ludwig van Beethoven en Piano Trio No. 4 ( ‘Dumky’) van Antonín Dvorák. In april 2021 bereikte het trio de finale van de Grote Kamermuziekprijs in De Doelen in Rotterdam.
Alle musici zijn bezig zichzelf te ontwikkelen op verschillende manieren met kamermuziek als belangrijke hoeksteen. De leden volgden allen hun hoofdvakstudie aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, de plek waar zij elkaar ontmoetten en aan welke het trio zijn naam dankt; Sint-Laurentius is de beschermheilige van Rotterdam. Het trio wordt gecoacht door Bart van de Roer, Eva Stegeman, Gordan Nikolic en Stéphane De May. Het huidige kernrepertoire wordt gevormd door werken van Beethoven, Dvorák, Mendelssohn en Fazil Say. Hiernaast verdiepen zij zich graag in modern repertoire en voeren zij door henzelf gearrangeerd werk uit. Met veel plezier geeft het Laurens Trio regelmatig concerten op verscheidene concertlocaties in Nederland.

70 zitplaatsen
Het is voor de musici natuurlijk geweldig dat ze weer met publiek kunnen optreden. Voor de bezoekers is het net zo geweldig omdat ze weer concerten live kunnen meemaken. Het is een concert zonder pauze, dat 60 - 70 minuten zal duren. Er zijn 70 zitplaatsen beschikbaar in plaats van de gebruikelijke 100, zodat de stoelen wat verder uit elkaar kunnen worden gezet. Toegang is alleen mogelijk op vertoon van een coronatoegangsbewijs, geprint of op de smartphone. Zodoende kunnen alle bezoekers zich veilig voelen.
Het concert begint om 20.15 uur. Vooraf wordt koffie, thee of een drankje aangeboden. Het Koetshuis is open vanaf 19.30 uur. Kaartverkoop uitsluitend via www.kasteelkeukenhof.nl/concerten Voor informatie: cultureel@kasteelkeukenhof.nl.

Meer berichten