Groenrenovatie in wijk Meerenburgh afgerond | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Kees van der Zwet en Arda Baak plantten de laatste boom, waarmee de groenrenovatie ten einde kwam.
Kees van der Zwet en Arda Baak plantten de laatste boom, waarmee de groenrenovatie ten einde kwam. (Foto: Arie in 't Veld)

Groenrenovatie in wijk Meerenburgh afgerond

  Duurzaam & Groen

De groenrenovatie in de wijk Meerenburgh is afgerond. Woensdag 5 februari hebben wethouder Kees van der Zwet en wijkbewoonster Arda Baak de laatste boom van het project geplant. Mevrouw Baak deed dit als vrijwillige groenadopteerder.

Door Arie in 't Veld

Sinds 2015 is de gemeente met bewoners van de wijk in gesprek om het groen flink op te knappen. Als gevolg van de bezuinigingen op groen werd het project tijdelijk stilgelegd. Tijdens een inloopavond in het najaar van 2018 konden bewoners reageren op het ontwerp, waarna in 2019 is gestart met de werkzaamheden. Het Hoogheemraadschap Rijnland heeft de kades aan Lisse overgedragen, waarop er twee kilometer nieuwe beschoeiing is aangebracht en nieuw groen werd geplant, in samenspraak met de bewoners. "De opdracht was duurzaam herinrichten, dus inheemse bomen en zo veel mogelijk onderhoudsvrij groen. De hele groenrenovatie is nu klaar. Met nieuwe bomen, bodembedekkers, struiken, elzenstoelen en gras draagt Meerenburgh bij aan de biodiversiteit", zei Van der Zwet. Hij gaf aan dat er vanuit de bevolking steeds meer belangstelling is voor het adopteren van groen. "In een aantal gevallen hopen we dat het om aaneensluitende stukken gaat en gaan we de mogelijkheden bekijken."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>