Afbeelding
Foto: pr

Organiseer je eigen natuurfeestje tijdens ‘Fête de la Nature’

Duurzaam & Groen

Een bandje dat optreedt in het park, theater in de natuur, bosbadderen of een oogstfeest. Tijdens Fête de la Nature kan alles. Op 3, 4 en 5 september vindt de 8e editie plaats van het natuurfestival, waarbij iedereen zijn eigen feestje kan organiseren. Als het aan IVN Natuureducatie ligt, wordt ‘Fête’ dit jaar groter dan ooit. “Het is door corona voor veel mensen een moeilijk jaar geweest, maar wel een jaar waarin de natuur flink aan waarde heeft gewonnen”, stelt Alina Salomon van IVN. “Daarom is het nu tijd om te vieren hoe geweldig de natuur is.”

Fête de la Nature is een grassroots natuurfestival, dat is komen overwaaien uit Frankrijk. Tijdens dit weekend worden overal op lokaal niveau natuurfeestjes georganiseerd. En hoe zo’n feestje eruit ziet, mag ieder voor zich weten. Zo valt te denken aan een proeverij in een voedselbos, maar bijvoorbeeld ook aan een mindwalk door de natuur of strandjutten. Natuurbeleving staat voorop.

Kriebelen
Vorig jaar vonden er in coronatijd een kleine honderd, grotendeels aangepaste feestjes plaats tijdens Fête de la Nature. De hoop bestaat dat er dit jaar meer mogelijk is en dat ook de animo van mensen om een natuurfeest te organiseren groot is. Salomon: “Na zo lang te hebben stilgezeten, moet het bij veel mensen toch wel gaan kriebelen. Laten we er met z’n allen een fantastisch natuurweekend van maken.”
Een overzicht van wat er al wordt georganiseerd is terug te vinden via www.fetedelanature.nl  Wie iets wil organiseren tijdens Fête de la Nature kan hier ook zijn feestje aanmelden.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant