Martijn Tibboel politicus van het jaar | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Irene Weterman, Martijn Tibboel, Sjaak Smakman.
Irene Weterman, Martijn Tibboel, Sjaak Smakman. (Foto: A. in 't Veld)

Martijn Tibboel politicus van het jaar

  Politiek

Gemeenteraadslid Martijn Tibboel van de VVD is door een commissie van politiek verslaggevers uitgeroepen tot politicus van het jaar 2019. Dit werd bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst.

Door Arie in 't Veld

De commissie, bestaande uit Irene Weterman, Sjaak Smakman, Ed Olivier en Arie in 't Veld, had het niet makkelijk. Aanvankelijk kwamen er vier namen als nominaties op tafel, doch na stevige gesprekken werd een geheel andere naam genoemd en ook aangenomen. Tibboel dus. "Hij is bereid flink in de bus te blazen als hij zich vastbijt in een bepaald onderwerp. Hij laat zich niet afschepen door wethouders. De bril strijdlustig op het voorhoofd, flink in de papieren rommelend en door blijven vragen om duidelijkheid te scheppen. Het taalgebruik is altijd helder. Geen omhalen. Hij is ook aandacht blijven vragen voor het vooraf toesturen van presentaties. Daarover had hij leuke discussies met wethouder Jeanet van der Laan. Maar hij is ook bereid om in voorkomende gevallen een schouderklopje te geven", aldus de commissie.
Bij de benoeming hoort een kunstwerkje van Frans en Truus van der Veld met de naam Ine Elzinga-prijs. Genoemd naar de raadsverslaggever voor het Witte Weekblad die in 2006 na een slopende ziekte is overleden. Ine was voor haar collega's een voorbeeld op het gebied van collegialiteit en integriteit.
Omdat Tibboel wegens ziekte verhinderd was bij de bekendmaking tijdens de nieuwsjaarsreceptie, werd het kunstwerkje hem daarom zaterdag in de winkel aan de Grachtweg overhandigd. De politicus van het jaar kreeg de prijs uit handen van Irene Weterman en Sjaak Smakman.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>