FC Lisse deelt waarderingsspelden uit | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Roland, Ineke en Bert met bloemen en de waarderingsspeld voor hun vrijwilligerswerk.
Roland, Ineke en Bert met bloemen en de waarderingsspeld voor hun vrijwilligerswerk. (Foto: Hubert Habers)
Vrijwilligers

FC Lisse deelt waarderingsspelden uit

  Sport

WAARDERING • Op de nieuwjaarsreceptie van FC Lisse wordt jaarlijks een aantal vrijwilligers in het zonnetje gezet. Zij krijgen de waarderingsspeld van FC Lisse uitgereikt. Op zaterdag 5 januari viel deze eer te beurt aan Bert de Winter (scheidsrechtersbegeleider), Theo van der Wiel (onder meer verantwoordelijk voor de inkoop), Ineke Ouwerkerk en Roland Ligtenberg (beiden FC Lisse Voetbalkamp).

Door Jankees Faas

Bert de Winter floot jarenlang zelf in de top van het amateurvoetbal. In 1989 promoveerde FC Lisse naar het hoogste amateurniveau. De functie van begeleider van de arbitrage is hem op het lijf geschreven. "Ik kan mij goed verplaatsen in deze mensen. Wat ik en anderen bij FC Lisse proberen is een huiskamergevoel te laten ontstaan. Jij bent een gastheer. De kleedkamer van de arbitrage moet er schoon uit zien. De arbiters moeten op tijd worden voorzien van hun natje en droogje. De arbitrage komt graag naar Ter Specke. Ze worden bij FC Lisse altijd keurig ontvangen."

Theo van der Wiel zorgt voor de inkoop van de natjes en de droogjes van de klanten van FC Lisse. "Belangrijk bij het voldoende inslaan van de producten die je wilt verkopen achter de bar of in de keuken, is te weten hoe het programma is. Speelt het eerste thuis of uit? Wat doet het weer? Iedere zondagavond en maandag neem ik de voorraad op. Thuis ga ik op mijn gemak kijken wat ik die week nodig heb. De bestelde spullen worden woensdag of donderdag geleverd."

FC Lisse Voetbalkamp

Als deelnemer, leider en kampstaflid ging Roland Ligtenberg 26 jaar lang mee op het FC Lisse Voetbalkamp. Hij spreekt van een virus. "Je gaat mee met je vriendjes. Dan kom je terecht onder de bezielende leiding van Ineke. Van lieverlee word je met z'n allen leider. Het is een vakantieweek met lekker voetballen en leuke dingen doen. Als je een keer niet meegaat, mis je het voetbalkamp."

Ineke is de moeder van het voetbalkamp. "Voor de F-jes zochten ze een echte moeder. De kleintjes hebben probleempjes zoals bedplassen en wat ze eten." Roland begon ooit als leider van de F-jes. Dat deed hij samen met Ineke. "Alle kinderen lopen met Ien weg. Ze kunnen altijd bij haar terecht. Al is het maar om een knuffel. Ook de leiders kunnen bij Ien hun verhaal kwijt. Het zijn immers lange dagen."

Het FC Lisse Voetbalkamp is dit jaar van 22 t/m 27 juli bij kampeerboerderij Wouda in Appelscha. De inschrijving start binnenkort.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>