FC Lisse-veiling levert bedrag van bijna 69.000 euro op | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Met veel enthousiasme brachten Viggo Waas en Hans van Breukelen de eerste kavels aan de man.
Met veel enthousiasme brachten Viggo Waas en Hans van Breukelen de eerste kavels aan de man. (Foto: Hubert Habers)

FC Lisse-veiling levert bedrag van bijna 69.000 euro op

  Sport

GOEDE DOELEN • De tiende editie van de FC Lisse-veiling was wederom een succes, mede dankzij de mooie opbrengst van de jeugdloterij van 10.400 euro. Aan het einde van de gezellige veilingavond in de kantine van FC Lisse kon het eindbedrag bekend gemaakt worden van 68.850 euro. De opbrengst zal breed gedragen worden binnen de voetbalclub. Tien procent van de netto veiling opbrengst gaat naar de maatschappelijk partner van FC Lisse: Support Casper. Deze stichting gebruikt de inkomsten ter bestrijding van alvleesklierkanker.

Door Jankees Faas

Hans van Breukelen sloeg als kersverse ambassadeur van Support Casper een serieuze toon aan tijdens de VIP-middag. Tien jaar geleden overleed zijn vrouw Karin aan alvleesklierkanker. Hans beschreef op emotionele wijze de laatste vijf maanden van het leven van zijn vrouw. Samen met cabaretier Viggo Waas veilde hij de eerste kavels. Zo werd er grif geboden op de EK-kwalificatiewedstrijd op zondag 24 maart tussen Nederland en Duitsland en de VIP-behandeling met als gastheer Hans van Breukelen tijdens PSV – Feyenoord van volgend seizoen. De FC Lisse-veiling werd voortgezet in de kantine van FC Lisse. FC Lisse-voorzitter Leon Annokkee sprak de hoop uit dat de FC Lisse-veiling in de nabije toekomst kan gehouden worden in een nieuwe accommodatie.

Viggo had nog een weergaloos verhaal over zijn ervaringen als 12-jarige op vakantie tijdens het WK van 1974 in Duitsland. Hans greep de microfoon door de aanwezigen op te roepen flink te geven, gezien de belangrijke bijdrage vanuit veiling richting Support Casper. Voordat het tweede deel van de veiling van start ging was er nog de trekking van de FC Lisse-jeugdloterij. De jeugleden die de meeste loten hadden verkocht, DJ van Dorp, Niek Juffermans en Daan de Bruin, mochten samen met Viggo en Hans de winnende nummers trekken. Alle jeugdleden werden bedankt voor de lotenverkoop. Veilingmeester Ad van Zelst wist ondanks een schorre stem in een snel tempo de kavels aan de man of vrouw te brengen: 286 kavels in totaal. FC Lisse is dik tevreden met de prachtige opbrengst van de avond! Zij bedankt het veilingteam en Veiling op je club voor de strakke organisatie.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>