Logo lissernieuws.nl
Foto: hubert habers

Henny Meijer en Hans van Breukelen trainen sponsors FC Lisse

  Sport

voetbal • FC Lisse is gestart met een plan dat zowel innovatief als ludiek kan worden genoemd. Na een uitgebreide campagne werd eerder dit jaar in Grand Hotel Huis ter Duin onthuld dat FC Lisse start met een schaduwselectie van sponsors. Zo komen zij dichter bij de selectie te staan.

Een schaduwselectie moet uiteraard fit zijn en dus wordt in samenwerking met de selectie van FC Lisse en diverse gasttrainers een wekelijks trainingsmoment op vrijdagochtend georganiseerd. Zo’n 60 sponsors werden gescout voor de voorselectie. Zij meldden zich aan de poort van Huis ter Duin waar zij werden ontvangen door mascotte Speckie. Inmiddels is een team van 25 sponsors al weken in training. Onder andere oud-spelers Roel de Goede, Rene van Wieringen en Mark van Marrewijk en trainer Raymond Bronkhorst stonden al voor de groep. Ook Henny Meijer gaf acte de présence. Het seizoen ’87/’88 kwam de oud-spits uit voor Ajax. Dat jaar speelde hij zijn enige wedstrijd voor het Nederlands elftal, een vriendschappelijk duel tegen België. Daarna volgde een transfer naar de club waar hij het bekendst zou worden: FC Groningen. Momenteel werkt Meijer bij Team Sportservice als Buurtsportcoach in de Haarlemmermeer. De groep sponsors werd flink aan het werk gezet. “Ik ben altijd wel fanatiek als ik training geef, dus jullie kunnen aan de bak!"

Als kers op de taart staat op 11 september Hans van Breukelen voor de groep, in combinatie met een sponsorborrel. Daarna maken onder andere nog trainers Jimmy Simons en Jerrel Linger, Tom van der Star, Robert van Boxel, Kevin Winter en Rik Vermeulen hun opwachting. Ook oud-trainer Niek Oosterlee verzorgt een training. Uiteraard is ook de huidige selectie regelmatig present, want één van de doelen van De Schaduwselectie is het versterken van de band tussen sponsors en spelers.

Overigens zijn er naast de voetbaltraining ook uitstapjes ingepland, zoals een footgolfclinic, een boswandeling, een tennisclinic en een golfclinic. Sponsors kunnen elke vrijdag om 8.45 uur deelnemen. En wie nog geen sponsor is, kan dat natuurlijk nog worden. | Foto's en tekst met dank aan Hubert Habers.

Meer berichten