Scouting vult de kas weer aan met jaarlijks terugkerende ophaalronde | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Van al dat gesjouw met flinke kerstbomen word je best moe, vinden deze explorers van de Lisser Kaninefaten.
Van al dat gesjouw met flinke kerstbomen word je best moe, vinden deze explorers van de Lisser Kaninefaten. (Foto: Esther Akerboom)

Scouting vult de kas weer aan met jaarlijks terugkerende ophaalronde

  Verenigingen

Het was misschien een beetje vroeg dit jaar, maar wie de kerstboom zat was kon hem twee dagen voor Driekoningen al buiten leggen om hem op te laten halen door de scouting.

Door Esther Akerboom

De drie scoutinggroepen van Lisse haalden ieder in hun vaste wijk kerstbomen op om geld in te zamelen voor de clubkas. De Lisser Kaninefaten hadden het bijzonder druk in hun wijk in het noorden van het dorp. "Het zijn er veel meer dan vorig jaar, en ook in een andere prijsklasse", verzuchtte een sjouwende Kaninefaat. Dat was duidelijk te zien, want er lagen twee gigantische bergen van grote en mooie bomen op de verzamelplekken. Een 'gewoon' sparretje, zoals je dat vroeger altijd, zag lag er nauwelijks tussen.

Vroeg
In de Poelpolder viel het een beetje tegen volgens de bestuurder van een tractor met aanhanger. "Het is hier een stuk minder dan vorig jaar. Maar misschien komt dat wel doordat we zo vroeg zijn", was zijn verklaring. In elk geval kunnen de scoutinggroepen hun kas weer aanvullen met het startbedrag van 250 euro en de 50 cent per boom die ze ophaalden. En de gemeente is mooi van de rommel af.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>