Verbinden staat centraal bij voetbalquiz FC Lisse | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
De quizwinnaars Matthieu Haring en André Lemmers met Carla van Aanholt.
De quizwinnaars Matthieu Haring en André Lemmers met Carla van Aanholt. (Foto: Hubert Habers)

Verbinden staat centraal bij voetbalquiz FC Lisse

  Verenigingen

FC Lisse wil als elke vereniging verbinden. Dit doet zij onder meer elk jaar met de FC Lisse Voetbalquiz en de supporters van het jaar. Vrijdag 10 januari was de vijftiende editie. Een avond waarop het zingen van het FC Lisse-clublied het ultieme moment van verbinden is.

Door Jankees Faas

Het idee voor een FC Lisse Voetbalquiz ontstond in 2006, toen de fusieclub 25 jaar bestond. Matthieu Haring, Hubert Habers, Jorit Doeswijk en Sjoerd van Aanholt begaven zich op het quizpad. Voor Sjoerd was het een hele eer dat de wisselbeker werd vernoemd naar zijn opa Bram Polderman, die jarenlang trouw supporter van de voetbalclub in Lisse was. Een heel team van vrijwilligers werd geformeerd rondom de quiz, met als trekkers Frans van der Laan en onderwijsdeskundige Jan Broekhuizen senior. Michael van der Laan en Koen Zenden deden inspiratie op bij hun bezoek aan het 'kleine kamertje' en wonnen zo destijds de eerste voetbalquiz.

De FC Lisse Voetbalquiz staat bekend om zijn hilarische filmpjes. Dit keer ging het om de Ron en Sjon-expeditie. De vraag was wie de materiaalmannen van FC Lisse gingen vergezellen op de bank. De Dick Teeling-taalronde bleek niet eenvoudig. Discussies ontstonden er over welke spelers terugkeerden op Ter Specke. Veel vragen met een 'o ja'-gehalte. Vlak voor het bekendmaken van de einduitslag stond de hele zaal op om het FC Lisse-clublied te zingen, aangestuurd door de FC Lisse-supporters van het jaar: Rob van Amsterdam en Jorit Doeswijk. De twee fietsten dit seizoen voor hun cluppie zowel heen als terug naar Hoek in Zeeuws-Vlaanderen. Een afstand van zo'n slordige 328 kilometers. De quiz werd gewonnen door Matthieu Haring en André Lemmers.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>