Logo lissernieuws.nl
<p>De Lisser Kaninefaten zijn blij met de bijdrage van de Rabobank. Daarmee gaan ze duurzaam verbouwen.</p>

De Lisser Kaninefaten zijn blij met de bijdrage van de Rabobank. Daarmee gaan ze duurzaam verbouwen.

(Foto: pr)

Lisser Kaninefaten ontvangen steun van de Rabobank

  Verenigingen

Scoutinggroep de Lisser Kaninefaten heeft zaterdag 24 april een prachtig bedrag van € 5210,54 euro in ontvangst mogen nemen van de Rabobank. De scouts gaan het geheel besteden aan een nieuwe zonneboiler en warmtepompboiler.

Namens de Rabobank was Paul van der Putten aanwezig om de cheque persoonlijk te overhandigen. Zo kon hij alvast een kijkje nemen bij de start van de verbouwing van de sanitaire ruimten, waar de zonneboiler en warmtepomp van de Rabobank een grote bijdrage aan leveren.

Meerjarenplan
Scoutinggroep de Lisser Kaninefaten is een actieve groep met bijna 90 jaar historie. Een groot deel van het clubhuis ‘De Kali’ is dus ook al decennia oud, en vooruitkijkend naar de toekomst hard aan vernieuwing toe. De groep heeft daarom een meerjarenplan opgesteld met een aantal groot-onderhoudprojecten, waarbij de sanitaire ruimten als eerste aangepakt worden.
Vanuit de groep was duurzaamheid een belangrijk punt bij het opstellen van de eisen aan deze verbouwing. Daarom is er bewust gekozen om een zonneboiler aan te schaffen die wordt ondersteund door een warmtepomp voor een klimaatvriendelijke manier van warmwatervoorziening. Met name dit punt van duurzaamheid maakte dat de Rabobank bereid was om deze materialen te sponsoren.

Meer comfort
Op dit moment beschikt het clubhuis over twee toiletten en een wasruimte met wasbak en nooddouche. Om het comfort voor de eigen leden te verhogen en verhuur mogelijk te maken wordt het aantal toiletten uitgebreid van twee naar drie, en komen er twee volwaardige douches. De eerste stappen zijn gezet, en we zijn hard aan het werk om dit project voor de zomer(kampen) af te hebben.
Namens alle Lisser Kaninefaten: bedankt Rabobank voor deze mooie bijdrage!

Meer berichten