Logo lissernieuws.nl
Het mobiele borstonderzoekscentrum komt te staan op het Meer en Houtplein.
Het mobiele borstonderzoekscentrum komt te staan op het Meer en Houtplein. (Foto: pr)

Bevolkingsonderzoek borstkanker: nieuwe ronde in Lisse

  Zorg & Welzijn

Vrouwen uit Lisse die geboren zijn in de jaren 1944 t/m 1970 kunnen vanaf 11 december weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij kunnen daarvoor terecht in het mobiele borstonderzoekscentrum op het parkeerterrein aan het Meer en Houtplein. Tot eind maart 2020 worden ruim 4.100 vrouwen uit Lisse per brief uitgenodigd om borstfoto's te laten maken in het onderzoekscentrum.

Alle vrouwen in deze leeftijdscategorie ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto's van beide borsten. Dit gebeurt in een (verplaatsbaar) onderzoekscentrum van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig.
Het doel van het bevolkingsonderzoek borstkanker is het zo vroeg mogelijk opsporen van afwijkingen die kunnen wijzen op borstkanker. Als borstkanker vroeg wordt ontdekt, is de behandeling vaak minder ingrijpend. Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige garantie. Indien vrouwen klachten hebben of veranderingen opmerken aan hun borsten, wordt hen aangeraden niet op een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek te wachten, maar naar de huisarts te gaan.
Meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker is te vinden op www.bevolkingsonderzoeknederland.nl.

Meer berichten