Logo lissernieuws.nl
Rouwen in coronatijd, hoe doe je dat? En wat betekent het voor jou? Daarover gaan de gesprekken in de bijeenkomsten.
Rouwen in coronatijd, hoe doe je dat? En wat betekent het voor jou? Daarover gaan de gesprekken in de bijeenkomsten. (Foto: Pixabay)

Bijeenkomsten van WelzijnsKompas over afscheid en rouw tijdens corona

  Zorg & Welzijn

Normaal gesproken is het al moeilijk om de draad weer op te pakken als je afscheid hebt moeten nemen van een dierbare. Afscheid en rouw in tijden van corona kan extra belastend zijn voor nabestaanden. In september worden er bijeenkomsten gehouden voor de rouwondersteuningsgroep en krijgt men de gelegenheid ervaringen te delen met lotgenoten.

Tijdens deze meetings komen thema’s aan bod, zoals het (re)organiseren van je leven en het omgaan met je omgeving; en zij met jou. De gesprekken worden ondersteund met oefeningen. 'Leven' is voor ieder mens zo vanzelfsprekend dat het praten over de dood vaak wordt vermeden. Het kan helpen dit verdriet te delen met mensen die bereid zijn te luisteren en uit eigen ervaring weten wat het betekent met een dergelijk groot verlies te leren leven. Deze serie gesprekken bestaat uit zes dinsdagochtenden van 10.00 tot 12.00 uur en een afsluitende bijeenkomst. De data zijn: 15 september, 29 september, 13 oktober, 27 oktober, 10 november, 24 november en de afsluitende bijeenkomst op 15 december. De start is steeds om 10.00 uur, inloop van 09.30 uur.

Intakegesprek
Inschrijving is voor alle zeven bijeenkomsten. Vooraf wordt een intakegesprek gedaan met de aangemelde deelnemers. De intakegesprekken worden op 25 augustus en 1 september gehouden. Wie dan verhinderd is, kan dit bij de inschrijving doorgeven. Men kijkt dan naar een andere mogelijkheid.
Deze ondersteuningsgroep is voor nabestaanden die de afgelopen periode hun dierbare hebben verloren en rouw ervaren. Dit kan zijn aan het COVID-19-virus, maar ook nabestaanden die hun dierbare vanwege andere oorzaken hebben verloren zijn van harte welkom! Ook zijn nabestaanden welkom die al langer geleden hun dierbare hebben verloren en tijdens de coronacrisis de rouw weer intensiever ervaren. De begeleiding is in handen van José Kortekaas en Vera Hols. De kosten voor de serie bedragen € 30,-. Dit kan tijdens de eerste bijeenkomst betaald worden.

Locatie en aanmelding
Drie bijeenkomsten vinden plaats in Hillegom en drie in Lisse. De locatie voor de afsluitende bijeenkomst wordt samen bepaald. Aanmelding is mogelijk tot 13 augustus door te bellen naar WelzijnsKompas Hillegom-Lisse, bereikbaar van 09.00 – 12.30 uur op (0252) 757 100. Of stuur een mail: info@welzijnskompas.nl. Plaatsing gebeurt in volgorde van aanmelding.

Meer berichten