Logo lissernieuws.nl
<p>Kijk eens naar wat wel goed gaat: wat zijn je sterke kanten?</p>

Kijk eens naar wat wel goed gaat: wat zijn je sterke kanten?

(Foto: pixabay)

Leer om positief te leven met Welzijnskompas

  Zorg & Welzijn

Welzijnskompas houdt vanaf mei de cursus Positief leven, in samenwerking met preventie GGZ Rivierduinen. In plaats van te kijken naar wat er niet goed is, zijn er ook positieve manieren om naar jezelf te kijken: met begrip voor je eigen menselijkheid en imperfectie, met optimisme en met aandacht voor je sterke kanten. Iedereen die dit wil gaan toepassen in zijn/haar leven kan zich aanmelden voor de cursus Positief Leven.

Stress, piekeren, spanning en ontspanning: hoe is het te herkennen en hoe kan er anders mee omgegaan worden, waardoor er veerkracht als alternatief voor sterk zijn ontwikkeld kan worden? Hoe wordt welbevinden ervaren? En hoe realiseert men eigen mogelijkheden en de omgang met normale stress in het leven?
In vijf bijeenkomsten wordt op een laagdrempelige manier kennis gemaakt met ontspannings- en mindfulnessoefeningen, leert men wat stress is, hoe het komt dat wij piekeren en hoe veerkracht versterkt kan worden.

Tips en oefeningen
De lessen bevatten praktische tips en oefeningen waarmee men productief kan zijn en een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Een groep bestaat uit maximaal zes deelnemers. Deze cursus is een samenwerking tussen WelzijnsKompas en preventie GGZ Rivierduinen.
Locatie Hillegom: op maandag 3, 10, 17, 31 mei en 7 juni van 10.00 tot 12.00 uur.
Dienstencentrum Elsbroek, Abellalaan 1, benedenzaal huiskamer.
Als groepsbijeenkomsten nog niet toegestaan zijn worden het digitale bijeenkomsten via Zoom.

Kosten
Voor deze cursus wordt een bijdrage gevraagd van 7,50 euro. Dit is inclusief een kopje koffie of thee. Wanneer alles via Zoom moet, is de cursus gratis.
Inschrijven: 0252-757100, op werkdagen tussen 9.00 - 12.30 uur, of mail: info@welzijnskompas.nl o.v.v. Deelname training Positief Leven en naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer. Een intake/kennismakingsgesprek vindt plaats voor de uiteindelijke deelname.

Meer berichten