Lever je oude, hele, schone kleding of schoenen en steun zo een onderwijsproject in Oeganda van Cordaid.
Lever je oude, hele, schone kleding of schoenen en steun zo een onderwijsproject in Oeganda van Cordaid. Foto: Pixabay

Najaarsinzameling voor Sam’s kledingactie in Lisse en Hillegom

Algemeen

Sam’s Kledingactie heeft in samenwerking met hulporganisatie Mensen in Nood van Cordaid een nieuw goed doel uitgekozen. Het doel is: ‘Kinderen in Oeganda - na COVID-19 - weer terug naar school’. Ter ondersteuning is er zaterdag 2 oktober weer een kledinginzamelingsactie in zowel Lisse als Hillegom.

In Oeganda gaat ongeveer 94 procent van de kinderen naar de lagere school en maar 67 procent maakt deze af. Een deel van die kinderen zal naar verwachting dit jaar niet meer terugkomen en helemaal stoppen met school. Kinderen worden vaak thuisgehouden om voor het huishouden te zorgen of op het land te werken, vooral nu veel ouders geen werk of minder inkomsten hebben sinds COVID-19. Via de scholen worden nu lokale organisaties, oudercommissies en leerkrachten ingeschakeld om de kinderen thuis te bezoeken en hun ouders te overtuigen de kinderen terug naar school te sturen. Een kind dat school heeft afgemaakt heeft meer kans op werk en dus op inkomen.

Inzameling
De inzameling in Hillegom wordt gehouden op zaterdag 2 oktober van 10.00 tot 12.00 uur op het Plein bij de St Joseph- en St. Martinuskerk aan de Hoofdstraat 27 / Mariastraat. In Lisse kan men kleding en schoenen die men niet meer draagt inleveren bij het Paus Franciscus Huis (naast de kerk) aan de Heereweg 271. Aanlevering van (schone) kleding graag in gesloten plastic zakken en schoenen apart. Ook baby- en kinderkleding wordt bijzonder op prijs gesteld. Kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden worden niet aangenomen.

Volgende inzameling komend voorjaar
Wie niet zelf kan brengen op 2 oktober kan bellen met 06-1309.6656 (Joke Zonneveld). De volgende inzameling is komende voorjaar.

Uit de krant