| Foto en tekst: Remco Out
| Foto en tekst: Remco Out Foto: ro

Hillegom op NOS journaal

Algemeen

Een verslaggever en cameraman van de NOS waren vorige week in Hillegom om een reportage te maken. Deze ging over de samenwerking tussen de gemeente en de buurtbewoners bij het burgerinitiatief het Julianapark.

Om samenwerking tussen de gemeente en de buurtbewoners te bevorderen, is mediator Aik Kramer ingezet. Het is namelijk voor beide kanten een hele nieuwe situatie. De NOS vond het een interessant verhaal voor de zomerspecial van het journaal. "Dit is ook een goede manier om het park en de gemeente op de kaart te zetten", laat initiatiefnemer en buurtbewoner Gerard Brom weten. De rode draad van de reportage is de wateropvang in het park. De gemeente en de initiatiefnemers hadden andere ideeën bij de wateropvang en hier hebben ze goed over moeten praten. Ondertussen zijn ze het eens. 30 juli is de reportage bij het NOS journaal te zien.

Voortgang park

Afgelopen weken hebben de buurtbewoners al een paar keer gesnoeid. Nu moeten er eerst wat zaken op de achtergrond geregeld worden en dan kan na de zomervakantie weer hard gewerkt worden. De buurt wil namelijk zo snel mogelijk de bouwhekken rond het terrein weg hebben.

Uit de krant