De barbecue staat centraal bij de komende kookmiddag. maar in de keuken wordt ook van alles klaargemaakt.
De barbecue staat centraal bij de komende kookmiddag. maar in de keuken wordt ook van alles klaargemaakt. Foto: pr

Kookmiddag voor alleenstaanden in de werkzame leeftijd

Activiteiten

KookSaam organiseert weer een gezellige kook- en eetmiddag voor alleenstaanden in de werkzame leeftijd. Dit gebeurt op zondag 19 juni.

We gaan barbecueën, dit wordt overal op de wereld gedaan, vooral bij mooi weer. Maar wat is eigenlijk de oorsprong van de BBQ? We zochten ernaar en kwamen dit tegen (of het waar is of niet, het is een leuk verhaal): Het woord barbecue komt uit Frankrijk. Het land van de Bourgondiërs. Lang, lang geleden, zeg maar in de tijd van Asterix en Obelix, werden Franse zwijnen aan een braadspit geroosterd. In de volksmond werd zo’n braadspit “Erin bij de baard, eruit bij de staart” genoemd. De Franse vertaling luidt als volgt: Barbe-et-queue (baard=barbe, en=et, staart=queue). En aangezien de Fransen alle woorden aan elkaar plakken terwijl ze praten krijg je: Bar-B’et-queue.

Optreden
Naast de barbecue treedt ook onze trouwe koker John Galjaard op met zijn band ‘Our Freeway’. We hopen dat alles buiten kan, we zetten een grote partytent neer en bij zeer slecht weer kunnen we alles binnen doen. Frans gaat met de deelnemers aan de slag in de keuken.
Meer informatie volgt na aanmelding. Geef je alvast op via: kooksaamontmoet@gmail.com.. Deelname kost € 27,50 en deelnemers zijn 19 juni vanaf 15.30 uur welkom bij Stichting KookSaam aan de Heereweg 460.
Het initiatief Kookmiddag voor alleenstaanden in de werkzame leeftijd is ontstaan uit Het Beste Idee van Lisse en gebeurt op vrijwillige basis.

Uit de krant