Vlnr: Koert den Elzen (Lions), Joop den Blanken (Fietsmaatjes) en Henk Waling (Lions).
Vlnr: Koert den Elzen (Lions), Joop den Blanken (Fietsmaatjes) en Henk Waling (Lions). Foto: pr

Happen & Trappen voor Fietsmaatjes: barre tocht, groot succes!

Algemeen Goede doelen

Met meer dan 80 deelnemers werd de eerste editie van de door Lions Bollenstreek georganiseerde benefiet(s)tocht Happen & Trappen voor Fietsmaatjes Hillegom Lisse een hartverwarmend succes. En dat ondanks de barre weersomstandigheden: het KNMI sprak van een absoluut kouderecord met guur en nat weer.

De fietstocht op zondag 18 september begon bij het Tussenstation in Lisse, waar alle deelnemers werden ontvangen met koffie en appeltaart, om vervolgens de 40 km lange route te starten. Die maakte via De Zwarte Tulp en Eetcafé de Voogd een speciale stop bij de Ruïne van Teylingen, waar voor de gelegenheid beheerder Gerard Rutgrink met vrijwilligers het Jacoba van Beieren-verhaal tot leven bracht. Daarna was het even doortrappen naar Noordwijk-Binnen, waar de fietsers werden ontvangen in de Toren van de Oude Jeroenskerk door voortreffelijke gidsen. De koude verrassing van Vivaldi’s op de boulevard werd door sommige fietsers overgeslagen, maar gelukkig wachtte daarna de culinaire opwarming in het sfeervolle Tespelduyn. Een prachtig einde van een boeiende tocht, waarvan de opbrengsten naar Fietsmaatjes Hillegom Lisse gaan.
Voorzitter Joop den Blanken van Fietsmaatjes Hillegom Lisse fietste zelf ook mee. “Ik vind het een geweldig initiatief van Lionsclub Bollenstreek en ik wilde deze eerste editie graag zelf meemaken”, aldus den Blanken. “We brengen hiermee Fietsmaatjes onder de aandacht van een breder publiek. We zijn namelijk altijd op zoek naar mensen die fietsmaatje willen worden. Niet alleen schenk je mensen een uurtje beweging in de buitenlucht, maar je leidt ze vaak letterlijk weer de buitenwereld in.”
“Het werd nog een beetje spannend”, aldus Henk Waling, president van Lionsclub Bollenstreek, “want met zoveel regen hadden er gerust veel mensen kunnen afhaken. Dat viel gelukkig erg mee. De deelnemers spraken van een barre tocht, maar waren unaniem positief over het geboden programma. Onze mooie Bollenstreek biedt blijkbaar meer dan we zelf beseffen en dat verrast mensen steeds weer. Dit was een mooie eerste editie en dat vraagt om een vervolg. Wij hebben er in ieder geval zin in!”
De opbrengsten van de eerste editie van deze speciale Lions Bollenstreek Happen & Trappen gaan naar Fietsmaatjes Hillegom Lisse. Wil je meer weten over de Lions, neem contact op met bollenstreek@lions.nl; Fietsmaatjes zijn altijd welkom op www.fietsmaatjeshillegomlisse.nl/contact.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant