Coiffures Gilbert al dertig jaar een begrip in Lisse en omgeving | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Gilbert met een deel van zijn team in de vestiging te Lisse.
Gilbert met een deel van zijn team in de vestiging te Lisse. (Foto: Esther Akerboom)

Coiffures Gilbert al dertig jaar een begrip in Lisse en omgeving

  Zakelijk

ONDERNEMERS • Coiffures Gilbert is echt een begrip in Lisse en omgeving. Het is dit jaar dertig jaar geleden dat Gilbert Lefeber samen met zijn moeder de kapsalon opende in winkelcentrum De Poelmarkt, Vivaldistraat 5. En dat moet natuurlijk worden gevierd met leuke acties voor de klanten.

Door Esther Akerboom

Gilbert had net zijn papieren gehaald toen zijn moeder met het idee kwam om samen een salon te openen in Alphen aan den Rijn. Een half jaar later kwam de salon in Lisse erbij. Sinds acht jaar is Gilbert de enige eigenaar. Dat een zaak zo lang bestaat is best bijzonder te noemen. Maar volgens Gilbert, die blij is met zijn twee goed lopende zaken die hij uitstekend kan combineren met zijn gezinsleven, heeft dat diverse redenen. Zo wordt er gewerkt met een vast team. "We begonnen dertig jaar geleden met drie medewerkers en inmiddels zijn dat er veertien. Op zaterdag werken er acht in Lisse. Het is een team waarmee we kunnen lezen en schrijven. Een van hen werkt hier al vijfentwintig jaar. Het team voelt als een familie", vertelt Gilbert.

Omdat het kappersvak in deze tijd, in tegenstelling tot vroeger toen het vaak 'even snel knippen' was, op perfectie en vakmanschap is gericht, krijgt het team elke maand training om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken en trends. Hierbij wordt gewerkt met de hoogwaardige producten van Redken, het enige merk dat wordt gebruikt in de salon. Maar die nieuwste trends worden niet klakkeloos toegepast. "Wij geloven in trends, maar deze moeten wel op maat worden gemaakt. Wij gaan voor een persoonlijke benadering: wat voor type mens is deze klant, wat wil hij of zij uitstralen? Deze benadering is nooit veranderd. Alleen had je vroeger vier kapsels per seizoen, nu kan alles en we kijken goed wat past en waar iemand zich zelfverzekerd door voelt. Een van de nieuwste trends en onze specialisatie is balayage, waarbij het haar een kleurverloop van donker naar licht krijgt, zonder dat je de overgangen ziet."

De klantenkring van Coiffures Gilbert beperkt zich niet alleen tot Lisse, want vanuit de wijde omtrek weet men de salon te vinden. "Omdat we actief zijn geweest in wedstrijden en demonstraties geven, zijn we bekend geworden in de wijde omgeving. Vroeger kwamen de klanten vooral uit Lisse. Mensen bezochten ons wekelijks voor wassen en watergolven en we zetten regelmatig een permanentje. Tegenwoordig draait het meer om kleur en zijn het vooral mensen die er tijd en geld voor over hebben om een trendy kapsel te hebben, dat een week of vijf goed blijft zitten."

Om het jubileum te vieren zijn er het gehele jaar leuke acties. Zo krijgen vaders in het kader van Vaderdag deze maand 30 procent korting indien ze samen met hun kind een afspraak maken. De acties van de rest van het jaar zijn te vinden op www.coiffuresgilbert.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>